Ingredienser för 4 portioner:

Tillbehör
  • 300 g mandelpotatis 
  • 1 st broccoli 
  • 50 g smör 
  • peppar, grovmalen


Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 °C
  • Skär torsken i portionsbitar
  • Blanda kallt vatten och salt till saltet löst upp sig
  • Lägg i torskbitarna i saltlaken och låt de ligga i 10 minuter, ta ut dem och torka med rikligt med papper
  • Lägg bitarna på en plåt med bakpapper och lägg på en skiva mozzarella på varje torskbit
  • Gratinera fisken i ugnen i ca 8 minuter

Tillbehör

  • Skölj potatisen, skär i tjocka skivor och koka dem mjuka i vatten. 
  • Dela broccolin i små buketter och koka med potatisen sista minuten innan potatisen är klar
  • Sila bort kokvattnet , vänd potatisen och broccolin i smör, krydda med salt och peppar

Servera den gratinerade torsken med potatisen och broccolin