Ingredienser:

  • 200 g Norsk Skreifilé, utan skinn och ben 
  • 1 st citron 
  • 0,5 st chili, röd 
  • 2 tsk socker 
  • 2 tsk salt 
  • 1 knivsudd cayennepeppar 
  • Avokadokräm
  • 1 st avokado 
  • 0,5 st lime 
  • 0,5 klyfta vitlök 
  • salt 
  • socker 
  • Tillbehör
  • 2 skiva vittbröd 
  • smör 
  • gräslök 

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.

Skär skreifilén i så tunna skivor som möjligt och lägg dem platt på ett fat.
Riv skalet av en citron och finhacka chilin. Pressa saften ur citronen. Sockra och salta skrei-filéerna och strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över och låt fisken dra i ca 15 minuter. 

Avokadokräm:
Skala och kärna ur avokadon, pressa saften ur en lime och finhacka vitlöken. Mosa avokadon med limesaft och vitlök, smaka av med salt och socker. Skär brödet i strimlor och stek det i smör. Lägg dem på ett papper som drar åt sig fett. Fördela skreifileérna på portionstallrikarna med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.

(Recept & bild från norskfisk.se)

Lycka till i köket!