Ingredienser för 4 personer:

  • 200 g Norska Räkor, skaladeKöp räkor här>>
  • 150 g chèvre ost
  • 2 klyfta vitlök
  • 100 g körsbärstomat, gul
  • 100 g körsbärstomat
  • olivolja
  • 2 dl örter, färska
  • pinjenötter
  • 1 st grapefrukt
  • 2 st bakpotatis
  • salt
  • peppar

Ceviche är en marinerad fiskrätt som förknippas mest med Peru. Det här är en variant på räkor som marineras i grapefrukt. Friskt, fräscht och gott.

  • Tina räkorna.
  • Hacka tomaterna smått.
  • Skär bort skalet på grapefrukten och skär den i små bitar.
  • Skiva löken tunt.
  • Blanda ihop alla ingredienserna utom bakpotatisen och olivoljan till cevichen.
  • Låt stå och dra till sig smak i kylskåp i minst 1 timme. Häll av överflödig vätska.
  • Tillsätt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Tvätta och borsta bakpotatis.
  • Skär dem i cirka 1 1/2 cm tjocka skivor på längden.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla skivorna med olja och strö över lite salt.
  • Baka i mitten av ugnen 15-20 minuter tills potatisskivorna blivit mjuka och fått fin färg.

Originalreceptet hittar du här