Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta.

Ingredienser för 4 personer:

800 g Norsk skreifilé, utan skinn och ben Köp Skrei här>>
3 msk vetemjöl 
2  salt 
1 st ägg
4 serranoskinka 
smör 

Tomatsås:
1 st  lök, gul 
1 msk  smör 
1 burk  tomat, konserverad krossad 
1 msk  tomatpuré 
1 dl  fiskbuljong 
timjan, färsk 
salt och peppar 
250 g  pasta


Gör såhär:

  • Skär skreien i serveringsbitar. Blanda vetemjöl och salt, och vänd skreibitarna i blandningen. Vänd dem därefter i vispat ägg. 
  • Stek fisken i smör på medelhög värme tills den är knappt genomstekt, ca 3 minuter på varje sida.  
  • Stek skinkan snabbt så den blir knaprig.  
  • Tomatsås: Finhacka lök och fräs den mjuk och glansig i smör. Rör i krossade tomater och tomatpuré. Låt detta småkoka i ett par minuter. Häll därefter på fiskbuljong och låt såsen småkoka utan lock tills den tjocknar. Krydda med finhackad timjan, salt och peppar. 
  • Koka pastan. 
  • Fördela tomatsås på varma tallrikar, lägg på pasta och skrei. Lägg en skinkskiva på fisken.  
  • Servera kokta grönsaker till. 



Originalreceptet hittar du här