Ingredienser för 4 personer:

600 g Norsk Hälleflundrefilé Köp Hälleflundrefilé här>>
2 tsk salt
1 tsk ingefära, färsk
2 msk olivolja

Örtsmör

100 g  smör 
1 tsk  persilja 
1 tsk  gräslök, färsk 
1 tsk  timjan, färsk 
citron 

Grönsaker

1 st  zucchini 
1 st  rödlök 
2 st  bifftomat 
salt 
peppar 
matolja

Gör så här

Marinera fisken:  

  • Blanda salt, riven ingefära och hackad chilipeppar och gnid in i fisken på bägge sidor.
  • Låt fisken ligga medan tillbehören tillagas.

Örtsmör:  

  • Hacka de färska örterna.
  • Rör ner örterna i det rumstempererade smöret.
  • Smaka av med några droppar citronsaft.
  • Rulla smöret i smörpapper och lägg det i kylskåpet så att det stelnar.

Foliebakade grönsaker:  

  • Skär zucchinin i skivor.
  • Skär rödlöken i tunna ringar.
  • Skär bifftomaterna i tjocka skivor
  • Smörj en stor bit aluminiumfolie och lägg på grönsakerna med salt och peppar mellan lagren.
  • Droppa på lite olja och paketera folien löst runt om.

Grillning:  

  • Lägg foliepaketen på grillen med öppningen uppåt och stek grönsakerna tills de är mjuka, ca 10 minuter.
  • Pensla fiskskivorna rikligt med olja, använd gärna ett halster och grilla dem i 2–3 minuter på vardera sida tills de är helt genomstekta.
  • Skiva smöret och lägg det på den varma fisken strax före servering.
  • Fördela grönsakerna på tallrikarna med fisken.




Originalreceptet hittar du här