Ingredienser för 4 personer:

Tillbehör

Rödvinssås

Mushroom mix

Gör så här:

  • Stek marulken i en blandning av smör och olivolja.

  • Låt fisken stå några minuter på svag värme.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Skär upp fisken i 4 bitar.


Rödvinssås

  • Finhacka schalottenlök, timjan och gräslök.

  • Fräs schalottenlök och timjan i lite smör. 

  • Tillsätt rödvin och fiskbuljong, låt koka tills hälften av vätskan försvunnit.

  • Sila såsen och lägg i en klick smör.

  • Smaka av med salt och peppar.


Stekt svamp

  • Dela svampen i ganska stor bitar.

  • Stek svampen ihop med finhackad schalottenlök, timjan, salt och peppar.

Servera den stekta svampen med marulk, rödvinssås och klyftpotatisen.


Originalreceptet hittar du här