Ingredienser


700 g  Ishavsrödig   Köp Röding här>> 
1 knippe  pinjenötter 
   blandad sallad 
   salt och peppar 

Dressing

2 tsk  senap 
2 tsk  vitvinsvinäger 
1 nypa  socker 
   olivolja 

Aioli

0,5 klyfta  vitlök 
1 st  äggula 
0,5 tsk  dijonsenap 
2,5 dl  olivolja 
1 st  citron 
   salt 

Gör så här

  • Rensa fisken och krydda med salt och nymald peppar.
  • Lägg på varm grill och låt steka ca 4 minuter på varje sida. Håll fisken varm på sidan av grillen.
  • Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  • Rör samman senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing som du häller över blandsalladen.

Aioli:

  • Rör ihop salt och pressad vitlök. Tillsätt senap och äggula. Vispa. 
  • Häll i oljan i en tunn stråle under oavbruten vispning. Vispa försiktigt i början och fortsätt tills aiolin tjocknar. Smaka av med citronsaft. 
  • Servera gärna med lite kokt potatis.