Ingredienser för 4 personer:

  • 640 g Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Köp laxfilé här>>
  • 1 knippe morot
  • 1 knippe rädisa
  • 1 knippe sparris, grön
  • 1 knippe salladslök
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt och peppar 

Prova att grilla Norsk lax i folie. Fisken fastnar inte på grillen och alla kan göra sitt eget paket. Lägg i god lax och fräscha grönsaker efter egen smak.

Gör så här:

  • Skala morötterna och dela på hälften. 
  • Dela rädisorna och lökarna på hälften. 
  • Skala sparrisen försiktigt. 
  • Arrangera laxen med grönsakerna på folie och krydda med salt, peppar och olivolja. Föredrar du mjuka grönsaker kan du förkoka dem 10 minuter innan du lägger i dem med fisken. 
  • Stäng igen paketen och lägg på grillen. Grilla i ca 10-15 minuter. Tag av och krydda med balsamico och gremolata

Servera gärna med nykokt potatis.

Gremolata

  • Blanda finhackad persilja, finhackad vitlök och rivet citronskal. Täck sedan med olivolja. Förvara kallt. 



Originalreceptet hittar du här